ilonavizA település Heves megye legszebb részéren, a Mátra északi lábánál, a Fehérkő, a Jámborhegy és a Kékes csúcsának tövében, a Tarna patak völgyében fekszik. Magyarország legnagyobb szintkülönbségű természetes zuhataga az Ilona-völgyi vízesés, ahová érdemes egy túrát tenni. Útközben megállhatunk a Szent István csevice kútnál egy kis frissítésre.
Túrázási lehetőségként szeretném megemlíteni a Kékestetőt, valamint a Galyatetőt.

 

 

Parádon minden év július első hétvégéjén rendezik palocnapmeg a Palócnapokat, mely egyben “Országos Palócnap” is. Ennek keretében a nagy múlttal rendelkező folklór és palóc gasztronómiai programok várják az odalátogatókat. Az elmúlt időben túrákat is szerveztek a Mátrában “Ismerd meg a Mátrát”, valamint “Ismerd meg a Mátrát éjszaka” névvel hirdették. 2015 május 1-én először megrendezésre került a Veteránok majálisa, ahol autók és motorok lepték el a parádfürdői parkot.

A szomszédos településen Recsken a múlt emlékét idéző Munkatábort mindenkinek ajánlom. A Nemzeti Emlékpark az itt raboskodóknak állít emléket.

Gazdag programok várják az idelátogatókat Sirokon, Egerben, Egerszalókon, Bükkszéken. Gyerekes családok ellátogathatnak Mátraházára a kalandparkba, mely a gyerekek körében igen népszerű.
3782-paradi-kocsimuzeum-cifra-istallo-paradTélen a síelés, szánkózás szerelmeseit várják, de a parádi Erzsébet Hotel Zsuzsanna szárnyában wellness szolgáltatások is elérhetők és a Mofetta várja a gyógyulni vágyókat.
Nyáron pedig bőséges programkínálatból választhatnak vendégeink: a siroki és egri várjátékok, a parádi kocsimúzeum, lovaglási lehetőségek, az egerszalóki és a bükkszéki strand.